Litt om alt!

13. september 2014

5 måter å refinansiere ditt boliglån

Det er mange fordeler med å refinansiere din bolig hvis du forstår vilkårene for lånet, og vet litt om din økonomiske fremtid. Enkelt sagt, refinansiering av gjeld er å justere vilkårene for ditt boliglån. Du kan justere ditt boliglån til å betale mer per måned, slik at nedbetalingstiden av ditt lån blir forkortet. Du kan også justere ditt boliglån til å betale mindre per måned, slik at nedbetalingstiden blir forlenget. Begge måtene kan gi fordeler, men om det gjøres feil kan det også være skadelig for din økonomi.

Denne artikkelen er laget for å gi deg den informasjonen du trenger for å ta avgjørelsen om hva som er best for din økonomiske fremtid.

Refinansier

#1 Utfør riktig forarbeid

Vit hva som påvirker renten lånet ditt får. Her er de elementene som vil avgjøre renten som du får:

  • Lånestørrelse
  • Din kredittskore
  • Hvor lang nedbetalingstid er det på lånet
  • Låst eller flytende rente
  • Gjeld til inntekt ratio

#2 Forstå at den annonserte renten ikke pålitelige

Eksperter sier at når bedrifter annonserer sine renter, så er det mest sannsynlig at det er bare ca 10% av søkerne som får den annonserte renten. De lave rentene brukes for å lokke til seg nye kunder. Det er ikke alltid lurt å falle for markedsføringen til bankene.

3# Vær klar over kostnadene med å refinansiere lånet ditt

Det sannsynligvis ikke fornuftig å refinansiere kostnadene forbundet med refinansiering avgifter og er større enn hvor mye penger du har spart ville etter refinansiering. Finne ut på forhånd hvor mye du er sannsynlig å bli belastet for refinansiering. Det er ikke uvanlig å betale mellom 3% og 6% av rektor i avgifter [1]

4# Har banken noen «skjulte» kostnader?

Vil noen långivere belaste deg en engangsavgift hvis du nettopp for å betale av boliglån Eksisterende tidlig. Hvorfor er det? Fordi utlåner står å miste en viss sum penger f brøt Kan ikke tjene ekstra penger ut av rentebetaling.

Vet imidlertid at enkelte stater har forbudt forhåndsbetaling avgifter. Boliglån forsikret eller garantert av den føderale regjeringen, verken godt eller lån som er forsikret er også forhåndsbetaling avgifter.

Hvor mye kan du forvente å betale hvis du støter på en forskuddsbetaling gebyr? Forskuddsbetaling avgifter generelt Vei inn på en til seks måneder igjen av rentebetaling.

#5 Forleng nedbetalingstiden på lånet ditt

Då må forvent å betale mer penger (hovedsakelig i renteutgifter) i løpet av boliglånets løpetid når du forlenger. Vet også at du vil gjøre betalinger for en lengre periode. Dette er ikke alltid de mest konservative trekk, men for mange mennesker, er det forskjellen mellom å holde på ditt hjem og gi det opp.

La oss si at ditt boliglån er på 2.000.000 NOK med en nedbetaling over 30-år fast på 4%. Etter tre år, får du muligheten til å refinansiere til 32 år og 4.2%. Du skal betale 1000,- mindre per måned, men den totale kostnaden av boliglån vil stige til 50000,- over lånets løpetid.