Litt om alt!

6. juli 2016

Et uterom hele året

Ved å la ditt neste tilbygg på huset bli en vinterhage, får du et uterom hele året, samt en verdiøkning på boligen. Du kan kjøpe et ferdig byggesett for å sette opp ditt uterom, eller du kan bestille det ferdig oppsatt slik at du ikke selv behøver å løfte en finger. Før du vet ordet av det, har du et rom hvor det føles som du sitter ute i hagen hele året.

Vinterhage

Vinterhage i stedet for terrasse

Med en vinterhage i stedet for terrasse, får du et mye mer fleksibelt uterom. På varme sommerdager kan du åpne opp så mye som mulig av vinterhagen slik at rommet praktisk talt blir en terrasse hvor du kan nyte solen til det ytterste. På denne måten får du mest mulig ut av sommervarmen. Men fordelen med vinterhagen er at du om vinteren kan bruke rommet med vinduer og tak lukket. Rommet er godt isolert og du kan enkelt varme det opp som du gjør med et vanlig rom inne i huset.

Et rom som dette gir deg mulighet til å nyte hagen eller utsikten året rundt uten hindring. Har du investert i et hus med en fasinerende utsikt, enten over by, fjellandskap eller over sjøen, så er det noe du vil ønske å ha tilgang på hele året. Da kan du nyte utsikten fra vinterhagen på en kald høst- eller vinterkveld hvor du tuller deg godt inn i et pledd, selv om rommet i seg selv er godt nok oppvarmet, mens du leser en god bok.

Byggekostnader for vinterhage

Ved å benytte ferdige byggesett med et standard oppsett valgt av leverandøren, kan du få ganske gode priser på løsningen. Om du har litt over gjennomsnittet kunnskap som snekker, kan du selv sette opp rommet ved å nøye følge instruksjoner fra leverandøren. Eller du kan bestille rommet ferdig satt opp. Da er det bare for din del å vente på at bygget er på plass, og så sette i gang og nyte det nye uterommet.

Selv om det er kostnadsvennlig å kjøpe ferdige byggesett, kan det være en god del kroner å spare på de totale byggekostnader for vinterhage ved å benytte kompetente bekjente til å hjelpe med oppsettet av rommet. Ved å nøye følge monteringsanvisninger, vil du raskt få på plass det nye rommet.

Vinterhage i vinterhalvåret

Med en vinterhage i vinterhalvåret kan du sitte godt og varmt med lukkede dører og vinduer og likevel føle at du sitter ute i hagen og nyter utsikten. Fordelen med denne løsningen er at dette rommet kan benyttes like bra om vinteren som om sommeren. Glassene som brukes i byggesett for vinterhager, er laget for å isolere best mulig slik at du skal kunne varme opp dette rommet på en energieffektiv måte.

Mange opplever at mørke vinterkvelder kan slite på humør og motivasjon, og da kan det være ekstra positivt med et rom som slipper inn alt lyset som kan slippes inn. Når sola er fremme kan man da nyte lyset som om det var sommer og få utnyttet det til det maksimale. Vinterhalvåret kan da bli mye lettere å komme gjennom for de som føler vinterdepresjonen snike seg innpå.

Økt verdi

En vinterhage til huset ditt vil gi økt verdi på huset da dette blir en ekstra boflate og et ekstra rom. I tillegg til den ekstra boflaten, er dette også en estetisk hevende løsning som vil tiltrekke flere potensielle kjøpere ved et eventuelt salg. Verdien vil også øke ytterligere om du har valgt løsninger som gjør at du kan utnytte vinterhagen på en fleksibel og elegant måte. For eksempel om du har investert i takvinduer som kan åpnes opp, eller varmekabler i gulvet i uterommet.