Litt om alt!

23. oktober 2014

Bleke tenner hos tannlegen

For mange vil det være en nødvendighet med et besøk hos tannlegen før man bleker tennene, enten man ønsker at jobben skal gjøres der eller dersom man vil gjøre den selv hjemme.

Dette fordi det etter mange år med misfarging og skader på tennene kan være nødvendig med en kontroll som sier om det er trygt å bleke tennene, og eventuelt hvilken metode som bør benyttes. For de aller fleste vil det uansett være mulig å gjøre dette hjemme (til en langt billigere pris!), men vi skal i dette innlegget se nærmere på hvordan du kan bleke tenner hos tannlegen.

Tannbleking hos tannlege

Dette gjør tannlegen din

Først og fremst må vi påpeke det viktigste punktet med å bleke tenner hos tannlegen – nettopp det faktum at de bruker de samme produktene som selges på nettet. Og dette er produkter som man fint kan bruke hjemme selv, ettersom de er svært enkle i bruk og det naturligvis følger med bruksanvisning. For enkelte er dette ikke dog godt nok – noe vi naturligvis har stor forståelse for – og det kan være en trygghet i å bleke tenner hos tannlegen den første gangen man begir seg ut på noe slikt.

Og det gjelder spesielt dersom man har hatt mye slitasje på tennene sine. Da kan man faktisk anbefale et besøk til tannlegen for kontroll eller for å gjøre det første steget av blekingen, før man i etterkant fortsetter behandlingen på egen hånd. Tannleger er jo tross alt de menneskene med best kunnskap om tennene våre, og følgelig kan man da være sikker på at man får et godt resultat ved bruk av produktene i etterkant.

Er det lovlig å utføre tannbleking hjemme?

Det er naturligvis helt lovlig å bleke tenner hjemme, selv om de fleste tannleger vil anbefale at du gjør det hos dem. De kan også henvise til et nyere lovverk, som for øvrig ble innført i starten av 2013, der det reguleres at produkter som selges direkte til forbruker ikke kan inneholde mer enn 0,1 prosent hydrogenperoksid.

Produktene du kjøper hos oss er naturligvis innenfor det nye lovverket, og følgelig har du ingenting å bekymre deg for. Ved behandling hos tannlege kan produktene inneholde hele 6 prosent av det nevnte midlet (som for øvrig er det som gir deg hvite tenner), og følgelig kan en tannblekingsbehandling hos tannlege være noe mer effektivt.

Hva koster det å bleke tenner hos tannlegen?

Mens man i diverse nettbutikker kan finne en rekke produkter som gir deg hvite tenner med tannbleking for godt under tusen kroner, faktisk for så lite som halvparten av den nevnte summen, så er ikke tannlegen like billig i drift dersom han skal gjøre jobben for deg. En typisk behandling hos tannlegen med undersøkelse og bleking av tenner koster mellom 5000 til 6000 kroner. Avhengig av dine behov kan enkelte ekstrautgifter komme i tillegg, og de fleste tannleger tar seg betalt nærmere 500 kroner bare for å lage en enkelt modell av kjeven din.

Med andre ord er det svært mye penger på å spare ved å bleke tennene selv, og resultatene blir minst like gode. For å sammenligne hva du får for pengene på nettet, så kan du også kjøpe de samme «hjemmebrukssettene» hos en tannlege. Som regel koster det da rundt 2000 kroner eller mer, selv om du gjør jobben hjemmefra selv.

Og da snakker vi om prisen per kjeve. Skal du med andre ord bleke tennene både oppe og nede, så vil det bli ekstremt kostbart for deg å bleke tennene hos tannlegen kontra dersom du gjør det hjemme på egen hånd.