Litt om alt!

1. desember 2014

Billig hotell i Bergen

Billig hotell i Bergen

Er du på utkikk etter billig hotell i Bergen? Da har man mange gode alternativer, spesielt dersom man kan nedprioritere beliggenhet på bekostning av prisen. De fleste hotellkjedene i Norge er til stedet i Bergen, selv om ikke alle nødvendigvis er å klassifisere som billige. Som regel er det standard og beliggenhet man betaler for, så hvis man ønsker et billig hotell i Bergen så kan det hende at man må «senke kravene» om nettopp dette. Vi skal nå uansett se på en rekke alternativer for en flott overnatting som ikke koster skjorta.

Vi gjør oppmerksom på at billig hotell i Bergen ikke nødvendigvis gjelder for turistsesongen i sommerhalvåret. De fleste hotellene opplever i denne perioden stor pågang av gjester, og skrur følgelig opp prisene. Dette er som regel oppgitt på hotellenes nettsider også, slik at det kan være dyrere enn de prisene vi oppgir her som er veiledende.

Bergen Apartments

Et av de beste alternativene til billig hotell i Bergen, er leilighetskomplekset Bergen Apartments. Det har fått to og en halv stjerner for sin standard, men er med en sentral beliggenhet og priser for ned mot 550 kroner per natt (for to personer) absolutt et godt alternativ til billig hotell i Bergen. Her bor man dessuten med grunnleggende fasiliteter og utstyr som de fleste hoteller ikke har, noe som er perfekt for et lengre opphold i havnebyen.

P-Hotels Bergen

P-Hotels-kjeden er kjent for sine lave priser, og er et godt alternativ når det kommer til billig hotell i Bergen. Det ligger nokså sentralt til i byen, med gangavstand til det meste av severdigheter. Prisene begynner på rundt 700 kroner for et dobbeltrom (utenfor høysesong), noe som absolutt må kunne anses som billig med tanke på at det er et trestjerners hotell med forholdsvis gode fasiliteter. Avstanden til flyplassen på Flesland er heller ikke lengre enn at det tar maksimalt ett kvarter med buss eller taxi.

Steens Hotel

Det skal godt gjøres å komme under 1000 kroner/natten for et dobbeltrom sentralt i Bergen, og følgelig er det ikke mange hoteller som operer med slike priser. Steens Hotel nærmer seg dog, og prisene begynner på 1000 kroner og oppover. Også dette er et sentrumsnært hotell, som med sine tre stjerner vil by på et godt og billig opphold i Bergen. Hotellet er frittstående og utenfor de store hotellkjedene, noe mange kanskje vil sette pris på når de besøker en gammel og tradisjonsrik norsk havneby.

Vurder også overnatting på hostel/vandrerhjem

Som landets nest største by med nesten 300 000 innbyggere, så er det ikke så rart at hotellprisene i Bergen oppleves som dyrere enn andre steder i landet. Derfor er det slettes ikke enkelt å finne et billig hotell i Bergen, med mindre man vender snuten mot de mange hostellene og vandrerhjemmene som finnes i byen. Her må man kanskje gå på bekostning av standarden, men da kan man få overnatting til under 200 kroner/natten per person!

Et godt eksempel på dette, er Bergen YMCA Hostel som ligger 100 meter fra fiskerimarkedet i Bergen. Her har man tilgang til både trådløst internett og en velutstyrt gjestekjøkken, og kan bo på sovesal for så lite som 195 kroner per person – året rundt. Man kan også bo rimelig på dobbeltrom, med priser på så lite som 425 kroner per person. Dette er omtrent halvparten så billig som hva de fleste hotellene i byen kan tilby, og er absolutt et godt alternativ til billig hotell i Bergen. De fleste vandrerhjemmene, som Bergen YMCA Hostel, har dessuten en sentral beliggenhet i sentrum av byen.